Veersepoort fase V

Vanaf eind jaren 1990 is de wijk Veersepoort ontwikkeld onder supervisie van architect Herman Hertzberger. Een wijk die zich kenmerkt door veel groen en water, waarbij de bebouwing is geclusterd in een aantal hoven.

 • Aantal woningen

  109

 • Woningtypen

  appartementen & geschakelde-woningen

 • Huidige Fase

  In ontwikkeling

 • Planning Verkoop

  Eind 2021

Over Veersepoort fase V

Vanaf eind jaren 1990 is de wijk Veersepoort ontwikkeld onder supervisie van architect Herman Hertzberger. Een wijk die zich kenmerkt door veel groen en water, waarbij de bebouwing voor een deel is geclusterd in een aantal hoven. De wijk is een aantal jaren geleden afgerond met uitzondering van de laatste fase: Veersepoort fase V, de locatie van de sporthal en atletiekbaan tussen de Nassaulaan, de Fazantenhof en de Scholeksterstraat. De wijk is bijzonder doordat deze enerzijds aan de rand van het mooie en gezellige centrum ligt en anderzijds aan de rand van de stad, met een directe aansluiting op de N57. Kortom: op een rustige locatie maar met veel voorzieningen op korte afstand. De kindvriendelijke wijk heeft een winkelcentrum; scholen en sportverenigingen zijn in de buurt te vinden.

Aantal en typen woningen

Door Stevast is, in samenwerking met Hertzberger, gewerkt aan een plan voor deze locatie: Veersepoort fase V.┬á Onder ‘downloads’ is het definitieve ontwerp te zien. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld, maar is door ingediende beroepen bij de Raad van State nog niet onherroepelijk.

Het plan voorziet in 109 modern vormgegeven woningen, zowel eengezinswoningen (ook levensloopbestendig) als appartementen. Een klein deel zal als huurwoning worden gerealiseerd.

Planning

In de tweede helft van 2020 is het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de zitting is over de beroepschriften bij de Raad van State. De start verkoop zal dan ook op zijn vroegst eind 2021 zijn. Er vinden al wel werkzaamheden plaats in het kader van het bouwrijp maken van de locatie (sloop sporthal en atletiekbaan).

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan contact met op met Tony Loogman, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening van de gemeente Middelburg. Hij is bereikbaar via t.loogman@middelburg.nl of op telefoonnummer (0118) 67 55 37. Op de projectwebsite van Stevast www.veersepoort5.nl kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Downloads

Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 1
Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 2
Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 3
Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 4
Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 5