Veersepoort fase V

Vanaf eind jaren 1990 is de wijk Veersepoort ontwikkeld onder supervisie van architect Herman Hertzberger. Een wijk die zich kenmerkt door veel groen en water, waarbij de bebouwing is geclusterd in een aantal hoven.

 • Aantal woningen

  109

 • Woningtypen

  appartementen & geschakelde-woningen

 • Huidige Fase

  In ontwikkeling

 • Planning Verkoop

  Eind 2020

Over Veersepoort fase V

Vanaf eind jaren 1990 is de wijk Veersepoort ontwikkeld onder supervisie van architect Herman Hertzberger. Een wijk die zich kenmerkt door veel groen en water, waarbij de bebouwing voor een deel is geclusterd in een aantal hoven. De wijk is een aantal jaren geleden afgerond met uitzondering van de laatste fase: Veersepoort fase V, de locatie van de sporthal en atletiekbaan tussen de Nassaulaan, de Fazantenhof en de Scholeksterstraat. De wijk is bijzonder doordat deze enerzijds aan de rand van het mooie en gezellige centrum ligt en anderzijds aan de rand van de stad, met een directe aansluiting op de N57. Kortom: op een rustige locatie maar met veel voorzieningen op korte afstand. De kindvriendelijke wijk heeft een winkelcentrum; scholen en sportverenigingen zijn in de buurt te vinden.

Aantal en typen woningen

Door Stevast Baas & Groen is, in samenwerking met Hertzberger, gewerkt aan een plan voor deze locatie: Veersepoort fase V.┬á Onder ‘downloads’ is het definitieve ontwerp te zien. Het bestemmingsplan is vanaf 18 juni te raadplegen via deze link.

Het plan voorziet in 109 modern vormgegeven woningen, zowel eengezinswoningen (ook levensloopbestendig) als appartementen. Een klein deel zal als huurwoning worden gerealiseerd.

Planning

In november 2019 is het voorontwerp bestemmingsplan in procedure gebracht. Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 18 juni 2020 ter visie. Na de zomervakantie kan dit dan door de gemeenteraad worden vastgesteld. De start verkoop zal dan op zijn vroegst eind 2020 zijn. Op korte termijn wordt gestart met sloop van de sporthal en het verwijderen van de atletiekbaan en wordt alvast wat grond (die elders vrijkomt) naar de locatie toegebracht.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan contact met op met Tony Loogman, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening van de gemeente Middelburg. Hij is bereikbaar via t.loogman@middelburg.nl of op telefoonnummer (0118) 67 55 37. Op de projectwebsite van Stevast Baas & Groen www.veersepoort5.nl kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Downloads

Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 1
Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 2
Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 3
Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 4
Definitief ontwerp | banner informatieavond deel 5