Veersepoort fase V

Vanaf eind jaren 1990 is de wijk Veersepoort ontwikkeld onder supervisie van architect Herman Hertzberger. Een wijk die zich kenmerkt door veel groen en water, waarbij de bebouwing is geclusterd in een aantal hoven.

 • Aantal woningen

  Circa 110

 • Woningtypen

  appartementen & geschakelde-woningen

 • Huidige Fase

  In ontwikkeling

 • Planning Verkoop

  2020

Over Veersepoort fase V

Vanaf eind jaren 1990 is de wijk Veersepoort ontwikkeld onder supervisie van architect Herman Hertzberger. Een wijk die zich kenmerkt door veel groen en water, waarbij de bebouwing voor een deel is geclusterd in een aantal hoven. De wijk is een aantal jaren geleden afgerond met uitzondering van de laatste fase: Veersepoort fase V, de locatie van de sporthal en atletiekbaan tussen de Nassaulaan, de Fazantenhof en de Scholeksterstraat. De wijk is bijzonder doordat deze enerzijds aan de rand van het mooie en gezellige centrum ligt en anderzijds aan de rand van de stad, met een directe aansluiting op de N57. Kortom: op een rustige locatie maar met veel voorzieningen op korte afstand. De kindvriendelijke wijk heeft een winkelcentrum; scholen en sportverenigingen zijn in de buurt te vinden.

Aantal en typen woningen

Door Stevast Baas & Groen is, in samenwerking met Hertzberger, gewerkt aan een plan voor deze locatie: Veersepoort fase V. Nadat het schetsplan (2016) was uitgewerkt en gepresenteerd aan omwonenden (maart 2018) is in het coalitieakkoord afgesproken om nogmaals in overleg te treden met de klankbordgroep van omwonenden om tot een breder gedragen plan te komen. Dat proces is inmiddels afgerond en heeft geleid tot een nieuw plan (juni 2019).

Het plan voorziet in circa 110 modern vormgegeven woningen, zowel eengezinswoningen (ook levensloopbestendig) als appartementen. Een deel zal mogelijk als huurwoning worden gerealiseerd.

Planning

De verwachting is dat in het najaar van 2019 een bestemmingsplan in procedure wordt gebracht. De start verkoop kan dan in 2020 starten.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan contact met op met Tony Loogman, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening van de gemeente Middelburg. Hij is bereikbaar via t.loogman@middelburg.nl of op telefoonnummer (0118) 67 55 37. Op de projectwebsite van Stevast Baas & Groen www.veersepoort5.nl kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Downloads

Banners informatieavond Veersepoort fase V
Presentatie informatiebijeenkomst Veersepoort 13 juli 2016
Nieuwsbrief Veersepoort februari 2018
Presentatie informatiebijeenkomst Veersepoort 6 maart 2018