Rittenburg

Tussen het groen, grenzend aan het buitengebied van Middelburg en het landelijke gebied van Walcheren, combineert Rittenburg wonen in een natuurlijke omgeving met de voordelen van een stad binnen handbereik.

 • Aantal woningen

  Circa 200

 • Woningtypen

  zelfbouw & appartementen & geschakelde-woningen & vrijstaande-woningen & twee-onder-een-kap

 • Huidige Fase

  In verkoop

 • Planning Verkoop

  Continu

Over Rittenburg

Direct gelegen aan het groen- en waterrijke stadspark Toorenvliedt wordt Rittenburg gerealiseerd. Een prachtige sfeervolle en ruim opgezette nieuwe woonwijk.
Een variatie aan kavelgroottes en woontypen creëren voor ieder wat wils: voor jong en oud, met of zonder opgroeiende kinderen. De wijk wordt zeer ruim opgezet en biedt veel (speel)ruimte. Diverse scholen en het winkelcentrum in de Stromenwijk zitten op korte afstand.

Aantal en typen woningen

Fase 1.

De eerste fase met circa 110 woningen is voor een groot deel verkocht. Veel woningen zijn hier al bewoond of nog in aanbouw. Er is nog één vrije bouwkavel beschikbaar, kavel 59. Deze kavel ligt op een hoek met de tuin op het zuiden en heeft een oppervlakte van 656 m2. Informeer naar de (bouw)mogelijkheden! Tevens zijn nog enkele levensloopbestendige woningen te koop.

Fase 2.

In de tweede fase komen circa 90 woningen. Een eerste appartementengebouw in deze fase is gereed, een tweede wordt later gebouwd. Half 2017 zijn in deze fase dertien vrije bouwkavels en 21 projectmatig te bouwen woningen in de verkoop gegaan. De vrije kavels zijn momenteel voor het merendeel verkocht of in optie. Het komt voor dat reserveringen worden teruggegeven. Informeer dus naar de laatste stand van zaken! Ook de meeste projectmatig te bouwen woningen zijn inmiddels verkocht.

WEER IN DE VERKOOP!

Op dit moment is kavel 89 weer beschikbaar. De kavel heeft een oppervlakte van 573 m2 en de grondprijs bedraagt € 183.732,- Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koen Aartsen (k.aartsen@middelburg.nl of bel (0118-675215).

De derde fase van Rittenburg ligt aan de andere zijde van de Vlissingse Watergang en sluit aan op de Grevelingenstraat. Aan de planvorming hiervoor wordt nog gewerkt.

Planning

In de tweede fase worden sinds half 2017 nieuwe vrije kavels en projectmatig te bouwen woningen aangeboden. Wanneer duidelijk is wat er in de derde fase komt, kan gestart worden met de verkoop van het tweede appartementengebouw in deze fase. Met de derde fase kan naar verwachting in 2019 worden gestart, afhankelijk van hoeveel tijd er nodig is voor de procedure.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over Rittenburg en specifiek over de vrije bouwkavels? Neem dan contact met op met Koen Aartsen, makelaar grondzaken van de gemeente Middelburg. Hij is bereikbaar via k.aartsen@middelburg.nl of op telefoonnummer (0118) 67 52 15.

Voor de projectmatige woningen van Bouwbedrijf De Delta kan contact worden gezocht met de verkopend makelaar Aerssens & Partners via www.aenpmakelaars.nl.

Meer informatie is tevens te vinden vinden op de projectwebsite www.woneninrittenburg.nl.

Downloads

Beeldkwaliteitsplan Rittenburg
Informatiepakket vrije kavels Rittenburg
Verkooptekening Rittenburg fase 2
Verkooptekening Rittenburg fase 1
Inschrijfformulier kavel Rittenburg
Matentekening kavel 59