Rittenburg

Tussen het groen, grenzend aan het buitengebied van Middelburg en het landelijke gebied van Walcheren, combineert Rittenburg wonen in een natuurlijke omgeving met de voordelen van een stad binnen handbereik.

 • Aantal woningen

  Circa 200

 • Woningtypen

  zelfbouw & appartementen & geschakelde-woningen & vrijstaande-woningen & twee-onder-een-kap

 • Huidige Fase

  In verkoop

 • Planning Verkoop

  Continu

Over Rittenburg

Direct gelegen aan het groen- en waterrijke stadspark Toorenvliedt wordt Rittenburg gerealiseerd. Een prachtige sfeervolle en ruim opgezette nieuwe woonwijk.
Een variatie aan kavelgroottes en woontypen creëren voor ieder wat wils: voor jong en oud, met of zonder opgroeiende kinderen. De wijk wordt zeer ruim opgezet en biedt veel (speel)ruimte. Diverse scholen en het winkelcentrum in de Stromenwijk zitten op korte afstand.

Aantal en typen woningen

Fase 1 (update 28 aug. 2018).

De eerste fase met circa 110 woningen is op één kavel na verkocht. De meeste woningen zijn hier al bewoond of nog in aanbouw.

Op dit moment is kavel 59 nog beschikbaar. Deze hoekkavel heeft een tuin op het zuiden en heeft een oppervlakte van 660 m2 en de grondprijs bedraagt € 218.018,- incl. btw en excl. k.k. Een ontwikkelaar heeft voor deze kavel al een woning ontworpen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden van deze kavel of de ontwerp mogelijkheden (k.aartsen@middelburg.nl of bel (0118-675215).

Fase 2 (update 28 aug. 2018).

In de tweede fase komen circa 90 woningen. De twee appartementengebouwen in deze fase zijn gereed, een derde wordt later gebouwd. Meer informatie hierover kunt u vinden op de projectwebsite van Sprangers. Half 2017 zijn in deze fase dertien vrije bouwkavels en 21 projectmatig te bouwen woningen in de verkoop gegaan. De vrije kavels zijn momenteel voor het merendeel verkocht of in optie. Het komt voor dat reserveringen worden teruggegeven. Informeer dus naar de laatste stand van zaken! Ook de meeste projectmatig te bouwen woningen zijn inmiddels verkocht.

Fase 3

De derde fase van Rittenburg ligt aan de andere zijde van de Vlissingse Watergang en sluit aan op de Grevelingenstraat. Aan de planvorming hiervoor wordt nog gewerkt. Voor meer informatie kijkt u onder de tab Nieuwbouwprojecten/Rittenburg fase III.

Planning

In de tweede fase worden sinds half 2017 nieuwe vrije kavels en projectmatig te bouwen woningen aangeboden. Wanneer duidelijk is wat er in de derde fase komt, kan gestart worden met de verkoop van het tweede appartementengebouw in deze fase. Met de derde fase kan naar verwachting in 2019 worden gestart, afhankelijk van hoeveel tijd er nodig is voor de bestemmingsplan procedure.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over Rittenburg en specifiek over de vrije bouwkavels? Neem dan contact met op met Koen Aartsen, makelaar grondzaken van de gemeente Middelburg. Hij is bereikbaar via k.aartsen@middelburg.nl of op telefoonnummer (0118) 67 52 15.

Voor de projectmatige woningen van Bouwbedrijf De Delta kan contact worden gezocht met de verkopend makelaar Aerssens & Partners via www.aenpmakelaars.nl.

Meer informatie is tevens te vinden vinden op de projectwebsite www.woneninrittenburg.nl.

Downloads

Beeldkwaliteitsplan Rittenburg
Informatiepakket vrije kavels Rittenburg
Verkooptekening Rittenburg fase 2
Verkooptekening Rittenburg fase 1
Inschrijfformulier kavel Rittenburg

Er zijn geen downloads voor dit nieuwbouwproject op dit moment.