Rittenburg (fase 3)

In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van de eerste twee fasen van de nieuwe wijk Rittenburg, volgt nu de derde en laatste fase.

 • Number of properties

  circa 300, waarvan 102 in fase 3

 • Property types

  appartementen & twee-onder-een-kap & eengezinswoningen & Levensloopbestendige woningen & Sociale huurwoningen

 • Current Phase

  In verkoop

 • Planning Sale

  De verkoop is gestart

About Rittenburg (fase 3)

Direct gelegen aan het groen- en waterrijke stadspark Toorenvliedt is de wijk Rittenburg gerealiseerd. Een prachtige sfeervolle en ruim opgezette nieuwe woonwijk. Een variatie aan kavelgroottes en woontypen creëren voor ieder wat wils: voor jong en oud, met of zonder opgroeiende kinderen. De wijk is zeer ruim opgezet en biedt veel (speel)ruimte. Diverse scholen en het winkelcentrum in de Stromenwijk zitten op korte afstand.

In fase 1 en 2 zijn inmiddels alle kavels en woningen verkocht. Fase 3 wordt ontwikkeld door ontwikkelaar Vrolijk Leven B.V. Fase 3 is opgebouwd uit vier blokken tussen de Grevelingenstraat en de watergang. Het plan is ruim opgezet in groenvoorzieningen. Dat ziet u terug in het openbare gebied en in de ruime kavels voor de woningen. Daarnaast kenmerkt het plan zich door een variatie in aanbod: rijwoningen, tweekappers, nultredenwoningen en appartementen. Er komen ook sociale huurwoningen van Woongoed Middelburg.

Number and types of properties

In totaal bevat het plan circa 300 woningen, waarvan 102 woningen in fase 3. Er wordt voorzien in een appartementengebouw, er komen 20 sociale huurwoningen van Woongoed (dus onder de grens voor de huurtoeslag) en daarnaast komen er tweekappers, rijwoningen en levensloopbestendige woningen (woonprogramma op de begane grond).

Planning

De verkoop van fase 3 loopt. De eerste woningen in deze fase worden ook al gebouwd.

Interested?

Heeft u interesse in het plan en wilt u door de ontwikkelaar Vrolijk Leven B.V. op de hoogte worden gehouden van het derde deel van de wijk Rittenburg? Vul uw naam en e-mailadres in op http://www.inschrijfwebsite.nl en blijf op de hoogte. Heeft u zich al ingeschreven via Sprangers? Dan hoeft u niets te doen en wordt u op de hoogte gehouden door Vrolijk Leven. Het adressenbestand van Sprangers is overgegaan naar Vrolijk Leven B.V.

Wilt u meer weten over Rittenburg fase III? Neem dan contact met op met Jan-Willem de Wolf, projectleider van Rittenburg. Hij is bereikbaar via j.de.wolf@middelburg.nl of op telefoonnummer (0118) 67 52 59. U kunt zich ook bij hem aanmelden voor de gemeentelijke nieuwsbrief van Rittenburg; dan wordt u zowel door de gemeente als de ontwikkelaar op de hoogte gehouden.

Downloads

Rittenburg fase 3 stedenbouwkundig plan
Planbeschrijving Rittenburg fase 3 | april 2021