Rittenburg fase III

In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van de eerste twee fasen van de nieuwe wijk Rittenburg, wordt nu ook gewerkt aan de derde en laatste fase

 • Aantal woningen

  103

 • Woningtypen

  appartementen & twee-onder-een-kap & eengezinswoningen

 • Huidige Fase

  In ontwikkeling

 • Planning Verkoop

  tweede helft 2020

Over Rittenburg fase III

In vervolg op de eerste twee fasen van de nieuwe wijk Rittenburg wordt aan de overzijde van de Vlissingse Watergang, tussen de watergang en de Grevelingenstraat fase III gerealiseerd. Hiermee wordt een overgang gecreëerd tussen Rittenburg en de bestaande bebouwing in dit deel van de Stromenwijk. Projectontwikkelaar Sprangers heeft een plan gemaakt (zie onder downloads). Het bestemmingsplan willen we na de meivakantie in procedure brengen.

Aantal en typen woningen

Het plan bevat een appartementengebouw met 26 woningen. Of dit koop- of huurwoningen worden, moet nog worden bepaald. Daarnaast komen 18 tweekappers en 59 rijwoningen, waarvan er 15 door Woongoed verhuurd gaan worden.

Hoe de woningen er precies uit komen te zien, wordt in een later stadium bekend. Het ontwerpproces hiervan loopt nog.

Meer informatie is te vinden op de projectwebsite van Sprangers.

Planning

Na de zomer van 2020 wordt het terrein bouwrijp gemaakt. In die periode kan, mits het bestemmingsplan dan definitief is, ook de verkoop starten. Sprangers bepaalt de prijzen van de woningen en de wijze van toewijzing ervan.

Op korte termijn willen we een inloopavond houden voor omwonenden en belangstellenden. Zodra de datum bekend is, wordt hierover gecommuniceerd.

 

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over Rittenburg fase III? Neem dan contact met op met Jan-Willem de Wolf, projectleider namens de gemeente Middelburg. Hij is bereikbaar via j.de.wolf@middelburg.nl of op telefoonnummer (0118) 67 52 59.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier.

Downloads

Stedenbouwkundig plan Rittenburg III