Rittenburg fase III

In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van de eerste twee fasen van de nieuwe wijk Rittenburg, wordt nu ook gewerkt aan de derde en laatste fase

 • Aantal woningen

  103

 • Woningtypen

  appartementen & twee-onder-een-kap & eengezinswoningen

 • Huidige Fase

  In ontwikkeling

 • Planning Verkoop

  tweede helft 2020

Over Rittenburg fase III

In vervolg op de eerste twee fasen van de nieuwe wijk Rittenburg wordt aan de overzijde van de Vlissingse Watergang, tussen de watergang en de Grevelingenstraat fase III gerealiseerd. Hiermee wordt een overgang gecreëerd tussen Rittenburg en de bestaande bebouwing in dit deel van de Stromenwijk. Projectontwikkelaar Sprangers heeft een plan gemaakt (zie onder downloads). Het bestemmingsplan willen we na de meivakantie in procedure brengen.

Aantal en typen woningen

Het plan bevat een appartementengebouw met 26 woningen. Dit worden huurwoningen boven de grens voor de huurtoeslag. Daarnaast komen er 18 tweekappers en 59 rijwoningen, waarvan er 15 door Woongoed verhuurd gaan worden als sociale huurwoning (dus onder de grens voor de huurtoeslag).

Hoe de woningen er precies uit komen te zien, wordt in een later stadium bekend. Het ontwerpproces hiervan loopt nog. Dat is de verantwoordelijkheid van Sprangers in samenspraak met de gemeente en welstand.

Meer informatie is te vinden op de projectwebsite van Sprangers.

Planning

Na de zomer van 2020 wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen. In de tweede helft van dit jaar kan, mits het bestemmingsplan dan definitief is, ook de verkoop starten. Sprangers bepaalt de prijzen van de woningen en de wijze van toewijzing ervan. Na het vaststellen van het bestemmingsplan volgt het bouwrijp maken van het terrein (aanleggen bouwwegen, nutsvoorzieningen, riool e.d.).

Direct na de zomervakantie willen we een inloopavond houden voor omwonenden en belangstellenden. In welke vorm (bijvoorbeeld digitaal of op afspraak) moet nog worden bepaald. Zodra de datum bekend is, wordt hierover gecommuniceerd via de nieuwsbrief Rittenburg.

 

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over Rittenburg fase III? Neem dan contact met op met Jan-Willem de Wolf, projectleider namens de gemeente Middelburg. Hij is bereikbaar via j.de.wolf@middelburg.nl of op telefoonnummer (0118) 67 52 59.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier.

Downloads

Stedenbouwkundig plan Rittenburg III