Essenvelt

Aan de zuidkant van Middelburg wordt in de richting van Oost-Souburg de komende jaren een nieuwe wijk gebouwd.

 • Aantal woningen

  Circa 320 tot 400

 • Woningtypen

  zelfbouw & appartementen & geschakelde-woningen & vrijstaande-woningen & twee-onder-een-kap

 • Huidige Fase

  In ontwikkeling

 • Planning Verkoop

  2019

Over Essenvelt

Aan de zuidkant van Middelburg, ten zuiden van de Erasmuswijk en Reijershove, in de richting van Oost-Souburg, is de afgelopen jaren gewerkt aan de planvorming van een nieuwe wijk. Het bestemmingsplan dat de bouw van woningen mogelijk moet maken is in oktober 2017 door de gemeenteraad vastgesteld. Omdat er bij de Raad van State beroep is aangetekend tegen het plan, leidt dit helaas tot vertraging en zal de start verkoop pas op zijn vroegst in de loop van 2019 zijn.

Aantal en typen woningen

In het plan zijn circa 320 tot maximaal 400 woningen voorzien. Dit zijn zowel grondgebonden woningen als appartementen. Een deel ervan zal als vrije bouwkavel worden aangeboden.

Planning

Het bestemmingsplan wacht op behandeling door de Raad van State. Vervolgens kan het plan in overleg met ontwikkelaars verder uitgewerkt worden en bouwrijp worden gemaakt. Het streven is om in de loop van 2019 in verkoop te gaan met zowel woningen als vrije bouwkavels.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan voor de vrije bouwkavels contact met op met Wilbert Dingemanse via w.dingemanse@middelburg.nl of (0118) 67 54 24. Zodra er meer nieuws over dit project, kunt u het hier lezen.

Downloads

Ontwerpbestemmingsplan Essenvelt, toelichting en regels
Plankaart Essenvelt
Beeldkwaliteitsplan Essenvelt concept
Analyse enquete Essenvelt