Essenvelt

Appartementen en laanwoningen in verkoop | per direct beschikbaar kavel E1 (694 m² kavelprijs € 273.498,- incl. btw, k.k.)

 • Number of properties

  Maximaal 400

 • Property types

  zelfbouw & appartementen & geschakelde-woningen & vrijstaande-woningen & twee-onder-een-kap & Levensloopbestendige woningen

 • Current Phase

  In verkoop

 • Planning Sale

  Continu

About Essenvelt

Aan de zuidkant van Middelburg, ten zuiden van de Erasmuswijk en Reijershove, in de richting van Oost-Souburg, wordt gewerkt aan een nieuwe wijk.

Het gebied is bouwrijp gemaakt en de verkoop van zowel de vrije kavels als van de eerste woningen (grondgebonden en appartementen) is inmiddels gestart. De eerste appartementen worden gerealiseerd door Heijmans. Voor de overige woningen is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met AM Zeeland, Stevast Ontwikkeling en Novaform.

Voor de vrije kavels is hieronder (onder downloads) alle verkoopinformatie, inclusief inschrijfformulieren beschikbaar.

Number and types of properties

In het plan zijn maximaal 400 woningen opgenomen. Denk hierbij aan vrijstaande, geschakelde en twee-onder-één-kap woningen en appartementen. Een deel van het gebied wordt als vrije bouwkavel aangeboden. Onder downloads is een tekening opgenomen met daarop aangegeven wat in de eerste fase gerealiseerd zal gaan worden.

De eerste twee blokken met appartementen worden onder de naam De Heeren van Essen gerealiseerd door Heijmans. De in totaal 32 appartementen worden verdeeld over twee gebouwen. Ieder gebouw huisvest 14 riante appartementen en twee fantastische penthouses. Het project is in verkoop, zie deheerenvanessen.nl.

Overige projectmatige woningen worden gerealiseerd door de Ontwikkelcombinatie Essenvelt. Als eerste worden de woningen langs de hoofdroute door het plan gebouwd, fase 1 daarvan is in verkoop: zie essenvelt.nl.

Vrije kavels worden door de gemeente aangeboden. Vrijwel alles is verkocht en de eerste woningen zijn in aanbouw.

Planning

De verkoop van vrije kavels en woningen (inclusief appartementen) in fase 1 is gestart. Inmiddels wordt er ook al gewerkt aan de bouw van de eerste woningen in het gebied.

Voor het centrale deel van Essenvelt wordt nu een plan uitgewerkt met circa 105 grondgebonden woningen: rijwoningen, tweekappers en vrijstaande huizen. Ook is hier plek voor een deel sociale woningbouw.

Interested?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan voor de vrije bouwkavels contact op met Koen Aartsen via k.aartsen@middelburg.nl of (0118) 67 52 15. Bij afwezigheid kan dat ook met Onno van de Velde via o.van.de.velde@middelburg.nl of (0118) 67 54 62.

De projectmatig te realiseren woningen worden gerealiseerd door de Ontwikkelcombinatie Essenvelt (OCE). Informatie is te vinden via essenvelt.nl.

De eerste twee blokken met appartementen worden gerealiseerd door Heijmans. Informatie hierover vindt u via deheerenvanessen.nl.

Voor algemene vragen over bijvoorbeeld het bouwrijp maken kunt u terecht bij projectleider Jan-Willem de Wolf via j.de.wolf@middelburg.nl of (0118) 67 52 59.

Downloads

Tekening eerste fase Essenvelt
De Heeren Van Essen - Sfeerbrochure
Vrije kavels | verkoopbrochure
Vrije kavels | verkooptekening
Vrije-kavels-grondprijzen 2024- Essenvelt
Vrije kavels | beeldkwaliteitsplan
Vrije kavels | voorwaarden duurzaamheid
Vrije kavels | inschrijfformulier vrijstaand
Vrije kavels | kavelpaspoorten
Vrije kavels | protocol inschrijving, loting en toewijzing
Klimaatadaptieve tuin
Sonderingen vrije kavels - geotechnisch rapport