Duurzaam en toekomstbestendig bouwen

In 2050 is het niet meer mogelijk om woningen te verwarmen met aardgas, of te koken op aardgas. De energiebehoefte voor het verwarmen van de woning en voor het gebruik van huishoudelijke apparaten zal dan moeten komen van zogenaamde hernieuwbare energie: elektriciteit opgewekt met windmolens of zonnepanelen, warmtepompen en warm water via zonnecollectoren.

Voor een toekomstbestendige woning is het het allerbelangrijkste om in eerste instantie de woning zeer goed te isoleren, waardoor de energievraag van de woning beperkt blijft. Isolatie van de schil wordt voor minimaal vijftig jaar aangebracht. Nu goed isoleren kost niet heel veel meer, terwijl het later niet meer kan of veel duurder is. Bij installaties ligt dat anders; die gaan meestal rond de vijftien jaar mee en worden dan vervangen.

Duurzaam bouwen begint met de keuze van een architect, bouwer en/of installateur die verstand heeft van toekomstbestendig bouwen.

Duurzaam bouwloket

Via de website, per mail, telefonisch en zelfs via Whatsapp kunnen inwoners bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor al hun vragen over kwaliteitsverbetering en besparingsmogelijkheden voor de woning. Naast het thema energie zijn de onderwerpen gezondheid en wooncomfort belangrijke aandachtspunten. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl en ontdek de mogelijkheden. Heeft u vragen? Dan kunt u een terugbelverzoek achterlaten op de website, mailen naar: info@duurzaambouwloket.nl of WhatsAppen naar het nummer: 06 45 45 11 88.

Het Duurzaam Bouwloket is tevens een platform voor lokale bedrijven die duurzame producten of diensten leveren. Wilt u als ondernemer meer weten hoe u gebruik kunt maken van het Duurzaam Bouwloket? Stuur dan een mail naar info@duurzaambouwloket.nl.

Zie ook: